You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Skvulp uke 7

Hero bilde for Skvulp uke 7

Tesla i luften, farlig UX, AI som leser tanker, Amazon bygger det kundene bestemmer, griser som gamer og sisters with transistors. Her er ukens beste saker!

Vi skriver ikke all verdens om flyvende biler i Skvulp. Ikke fordi vi ikke ønsker oss en, men fordi minst 100 år med visjoner om flyvende kjøretøy ikke har avstedkommet noe som helst. Vi klarer bare ikke løse problemstillingene i skjæringspunktet mellom energiforbruk, vekt, hastighet og sikkerhet.

Man kan si mye om Elon Musk, men at han er en visjonær med betydelig gjennomføringskraft kan man ikke nekte for. Det har gått unna innen både elbiler, autonomi, batterier og romfart.

Så når Musk sier til Joe Rogan at han vil produsere en bil som kan lette, så bør man lytte oppmerksomt. “I want it to hover, and I was trying to figure out how to make this thing hover without, you know, killing people,”, sier han om nye Tesla Roadster, som skal lanseres i 2022.

De regulatoriske problemene, særlig knyttet til sikkerhet, virker så klart uoverkommelige, men et sted må man jo begynne, sant?

Apropos Elon:

10 favoritter denne uken

  1. Dangerous UX: Consequential options close to benign options
  2. Hva dreper hvilken som helst app? Mediefolk i 40-årene
  3. Design for the user, position for the buyer
  4. Deloitte: Nordic consumer trends 2020
  5. TikTok: What’s next
  6. Thought-detection: AI has infiltrated our last bastion of privacy
  7. Is graphic design too trendy?
  8. Why does every advert look the same? Blame Corporate Memphis
  9. Improving comprehension through intuitive actions
  10. A new Amazon program lets you weigh in on which devices we build next

Fint og morsomt


Den observante leser vil kanskje ha lagt merke til at Making Waves denne uken har byttet navn til NoA Ignite. Det vil antagelig medføre noen justeringer av Skvulp, samtidig som essensen i nyhetsoppsummeringen vil bestå. Skvulp tar nå en liten vinterferie, men er tilbake i uke 9.


PS! I tiden fremover vil Skvulp publiseres både på 3min.io og på ignite.com.


Vil du ha Skvulp rett i innboksen hver fredag? Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Relaterte artikler

Jaget etter å bli best: Ødelegger det motivasjonen?

Jeg har tenkt endel på dette i det siste: Hva vil det si å være best? Hva legger jeg egentlig i det når jeg sier: — Du er bare best!? Hva legger du i det når du forteller meg at jeg er det? Hvem sammenligner jeg med? Hva måler du det mot? Den designeren som mottar flest priser — er han best? Er det hun som tjener mest? Eller er det bare noe man sier for å være hyggelig?

Miljøvennlig koding

Utviklere kan faktisk bidra til å redde klimaet.

Tidligere Skvulp

Skvulp uke 6

Alt om “social audio”, 21 dårlige front-end-vaner, white space i UI, AI-pizza, jungelen av designer-titler og Google Maps- og Zoom-katter. Her er ukens beste saker!

Skvulp uke 5

Nye Laws of UX, Design i Norge 2020 og trender innen global tech i 2021, tommeldrevet UI, Microsofts nye intranett Viva og reising under sosial påvirkning. Her er ukens beste saker!

Skvulp uke 4

State of design 2021, hva er på toppen av UX-pyramiden, hvordan Facebook-feeden gjetter på hva du vil se, Apple og Facebook ruster til krig, kritisk evaluering av Spotify-historikken din og Sitting Bernie AI meme. Her er ukens beste saker!