You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Skvulp uke 38

Bakgrunnsbilde: Sean Sinclair / Unsplash

I USA får Zuckerberg tyn for sine «Instagram for Kids»-planer, i Italia har arkitekter bygd 3D-printede stålhus, og i Finland dyrker forskere kaffe i et laboratorium. Her er ukens beste saker!

Endelig er det fredag igjen, og du verden som det rører seg i nyhetsbildet! En av sakene vi har bitt oss spesielt merke i den siste uken, er UX Collectives artikkel om «Zuckerberg’s Zeitgest», der Kelsey O’Connor deler en brutalt ærlig betraktning om SoMe-generasjonens byrde.

Utgangspunktet for saken var Wall Street Journal-artikkelen som avslører at Zuckerberg og teamet hans benekter trenden som viser at stadig flere tenåringsjenter får spiseforstyrrelse og andre mentale lidelser som følge av Instagram. Og nå ønsker de altså å lansere en egen barneversjon? Spesielt interessant er det å lese at O’Connor mener UX-design kan være løsningen for Instagram:

«Although Instagram has benefitted from a minimalist design for quite some time, it may be time to reconsider the app’s structure after so much continued controversy. It would be nice to see some user-friendly copy within the app touching base with users in a similar nature to that of TikTok. Fingers crossed that if Instagram for Kids ever does see the light of day, design teams will be equipped to iterate new solutions to prioritize mental health in children.»

Vi krysser også fingrene for at det blir gjort noen (design)grep!

8 andre favoritter denne uken

  1. Why minimalism never goes out of style, either in fashion, UX or code.
  2. Architects Design World’s First Houses With ‘3D-Printed Steel Exoskeleton’.
  3. In Finland, scientists are growing coffee in a lab.
  4. AI Can Help Address Inequity — If Companies Earn Users’ Trust. Airbnb trodde algoritmene løste utfordringen med prisforskjellen mellom utleierne.
  5. Tesla will open controversial FSD beta software to owners with a good driving record.
  6. As a solo developer, I decided to offer phone support, and this is what happened.
  7. Who said the office is dead? - Google buys NYC campus for $2.1B, one of the biggest office deals in history.
  8. After Inspiration3, SpaceX sees high demand for free-flyer missions.

Fint og morsomt

God fredag!


I tiden fremover vil Skvulp publiseres både på 3min.io og på noaignite.no.


Vil du ha Skvulp rett i innboksen? Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Tidligere Skvulp

Skvulp uke 36

Krisetall om bærekraft i norske kommuner, TikTok passerer YouTube i seertid, og spennende rykter om et mulig samarbeid mellom Apple og Toyota. Her er ukens beste saker!

Skvulp uke 34

I ukens Skvulp kan du se en robot som viser parkour-skills og lese om alt fra Tesla Bot til hva designere kan lære av hvordan elsparkesykler raskt utkonkurrerte Segway.

Flere saker fra NoA Ignite

5 feilaktige påstander om søk

Det er vanskelig å forestille seg en verden uten Google-søk eller produktsøk i nettbutikker. Vi skriver inn søkeord og forventer å finne det vi leter etter, uten å tenke så mye over det som skjer. Det er først når vi møter på et søk som ikke fungerer som forventet at vi skjønner hvor bortskjemt vi er med velfungerende søkeløsninger.

Workation som ansattgode

Erfaringene vi har gjort med hjemmekontor, gjør at vi er positive til en mer fleksibel hverdag post-corona. Men det handler ikke bare om å velge mellom å sitte på kontoret eller ved kjøkkenbordet. Nå kan våre ansatte også ta bortekontor og nyte workation!

Studenter får jobbe med regjeringen og SiO

Årets sommerstudenter er på plass, og de skal jobbe med Departementenes Sikkerhets- og Serviceorganisasjon (DSS) og Studentsamskipnaden i Oslo (SiO).