You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Skvulp uke 34

Bakgrunnsbilde: Eric Krull / Unsplash.com
Bakgrunnsbilde: Eric Krull / Unsplash.com

I ukens Skvulp kan du se en robot som viser parkour-skills og lese om alt fra Tesla Bot til hva designere kan lære av hvordan elsparkesykler raskt utkonkurrerte Segway.

Årets siste sommermåned går mot slutten, og vi er endelig tilbake etter en lang og deilig ferie. Og selv om vi har vært logget av i noen uker, har bransjen naturligvis ikke stått stille.

Når vi ser tilbake på de siste ukene, er det spesielt én nyhet som gjør oss ekstra glade, og det er at Google annonserer at de stanser målrettet annonsering mot barn. Men visste du at de også tilbyr interaktive spill og læreplaner for de yngste, for å forberede dem på en digital verden?

Vårt søsterbyrå North Kingdom har lenge samarbeidet med Google på prosjektet Be Internet Awesome. Dette ble nylig lansert i India, og vi synes alle burde runde av uken med å ta en titt på introduksjonsfilmen.

7 favoritter denne uken

  1. Facebook is having a bad week.
  2. Design lessons from the grim fate of the Segway.
  3. Plastic waste used for 3D-printed electric tricycle.
  4. The T-Mobile data breach is one you can’t ignore.
  5. Open-source insulin: Biohackers aiming for distributed production.
  6. Elon Musk introduserer Tesla Bot, mens Teslas autopilot er i sentrum av en amerikansk etterforskning.
  7. Walt Disney imagineering is developing walking animatronics.

Andre godbiter

God fredag, nyt helgen!


I tiden fremover vil Skvulp publiseres både på 3min.io og på noaignite.no.


Vil du ha Skvulp rett i innboksen? Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Tidligere Skvulp

Sommer-Skvulp

Ukens Skvulp byr på tips til podcaster og bøker du kan kose deg med i ferien, samt saker om verdens beste nettleser, universell utforming og Google Workspace.

Skvulp uke 22

Fra selvkjørende lastebiler og verdens kraftigste superdatamaskin til reklameskilt som renser luften og forskere som bruker AI til å forstå hvaler – dette er ukens beste saker!

Flere saker fra NoA Ignite

5 feilaktige påstander om søk

Det er vanskelig å forestille seg en verden uten Google-søk eller produktsøk i nettbutikker. Vi skriver inn søkeord og forventer å finne det vi leter etter, uten å tenke så mye over det som skjer. Det er først når vi møter på et søk som ikke fungerer som forventet at vi skjønner hvor bortskjemt vi er med velfungerende søkeløsninger.

Workation som ansattgode

Erfaringene vi har gjort med hjemmekontor, gjør at vi er positive til en mer fleksibel hverdag post-corona. Men det handler ikke bare om å velge mellom å sitte på kontoret eller ved kjøkkenbordet. Nå kan våre ansatte også ta bortekontor og nyte workation!

Studenter får jobbe med regjeringen og SiO

Årets sommerstudenter er på plass, og de skal jobbe med Departementenes Sikkerhets- og Serviceorganisasjon (DSS) og Studentsamskipnaden i Oslo (SiO).