You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Sommer-Skvulp

Toppbilde for nyhetsbrevet Skvulp som viser at det er uke 24, med palmer i bakgrunnen. Foto: Julian Myles / Unsplash
Foto: Julian Myles / Unsplash

Ukens Skvulp byr på tips til podcaster og bøker du kan kose deg med i ferien, samt saker om verdens beste nettleser, universell utforming og Google Workspace.

Denne uken har vi vi fått en ny sak på listen over ting vi har lyst å teste, og det er ikke småtterier. Skal vi tro en av Wireds journalister, har vi nemlig ikke fått med oss hva som er verdens beste nettleser. I saken «You’re Probably Not Using the Web’s Best Browser» introduserer Scott Gilbertson oss for Vivaldi 4.0, som tydeligvis skal være langt bedre enn våre venner Chrome, Firefox og Safari. Grunnen? Du kan tilpasse den akkurat slik du ønsker. Det høres lovende ut, og vi gleder oss til å teste!

Dette er siste utgave av Skvulp før sommerferien, og vi har derfor valgt å bytte ut vår faste kategori «fint og morsomt» med tips til bøker og podcaster. De kan du kose deg med på toget, i solsengen eller i en hengekøye langt ute i «hutaheiti» – alt etter hvilke planer du har for ferien.

7 favoritter denne uken

 1. Listening to my screen read
 2. This online platform is designed to let you imagine the future of London
 3. Lytt eller les: Beth Dunn: Cultivating Content Design
 4. Google Workspace for everyone
 5. CJEU ruling could open big tech to more privacy litigation in Europe
 6. Digital fabric that can collect, store and process data
 7. Til alle ledere der ute: How to Lead Your Team Through the Transition Back to the Office

Påfyll i ferien: bøker

Påfyll i ferien: podcaster

 • Ulik: En podcast om UU.
 • Rubber Ducking: A podcast about development experience, excitements, and challenges with React, TypeScript, JavaScript, Design Systems, and anything else that might be relevant.
 • Darknet Diaries: A podcast about hackers, breaches, shadow government activity, hacktivism, cybercrime, and all the things that dwell on the hidden parts of the network.
 • Pivot: Recode’s Kara Swisher and NYU Professor Scott Galloway offer sharp, unfiltered insights into the biggest stories in tech, business, and politics.
 • The DixonBaxi Way: Simon Dixon and Aporva Baxi talk about the creative process and the power of creativity.
 • WorkLife: Organizational psychologist Adam Grant takes you inside the minds of some of the world’s most unusual professionals to explore the science of making work not suck.
 • Drypp fra Bekk: En podcast om alt fra innovasjon til produktutvikling og ledelse.
 • Drivkraft: Gjester i denne NRK-podcasten forteller om det de brenner for og hva som driver den.
 • Bærekraftseventyr med Jørgensen & Pedersen: NHH-forskerne Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen tar for seg bærekraftig business.
 • Universitetsplassen: En podcast fra UiO om samfunnet vi lever i.
 • Episode 35 av Exponential View with Azeem Azhar: How to Practice Responsible AI.

God fredag – og god ferie når den tid kommer! Skvulp er tilbake i midten av august.


I tiden fremover vil Skvulp publiseres både på 3min.io og på noaignite.no.


Vil du ha Skvulp rett i innboksen? Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Tidligere Skvulp

Skvulp uke 20

Fra Google-nyheter og roboter som lærer barn om programmering, til den perfekte workation-stolen og innovativ pasta  – dette er ukens beste saker!

Skvulp uke 18

Fra kjemperesultater for big tech, nytt brand for England FA og flere SoMe-nyheter til app-trøbbel for Domino’s, droner som samler informasjon om korallrev, og reklamefilmen alle må se – her er ukens beste saker!

Flere saker fra NoA Ignite

5 feilaktige påstander om søk

Det er vanskelig å forestille seg en verden uten Google-søk eller produktsøk i nettbutikker. Vi skriver inn søkeord og forventer å finne det vi leter etter, uten å tenke så mye over det som skjer. Det er først når vi møter på et søk som ikke fungerer som forventet at vi skjønner hvor bortskjemt vi er med velfungerende søkeløsninger.

Workation som ansattgode

Erfaringene vi har gjort med hjemmekontor, gjør at vi er positive til en mer fleksibel hverdag post-corona. Men det handler ikke bare om å velge mellom å sitte på kontoret eller ved kjøkkenbordet. Nå kan våre ansatte også ta bortekontor og nyte workation!

Studenter får jobbe med regjeringen og SiO

Årets sommerstudenter er på plass, og de skal jobbe med Departementenes Sikkerhets- og Serviceorganisasjon (DSS) og Studentsamskipnaden i Oslo (SiO).