You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Skvulp uke 18

Toppbilde til nyhetsbrevet Skvulp for uke 18, med logoene til Facebook, TikTok, Twitter og Snapchat.

Fra kjemperesultater for big tech, nytt brand for England FA og flere SoMe-nyheter til app-trøbbel for Domino’s, droner som samler informasjon om korallrev, og reklamefilmen alle må se – her er ukens beste saker!

Første kvartal er omme, og de fleste gjør nå opp status på årets første måneder. Mens mange sliter med de økonomiske konsekvensene av pandemien, ser store teknologiselskaper som Microsoft, Facebook, Amazon og Apple grønne tall i regnearket. Sistnevnte har likevel hatt andre ting å tenke på denne uken – mandag startet nemlig rettssaken mellom Epic og Apple.

Og det er vel allerede gammelt nytt at Trump fortsatt ikke får komme inn i varmen på Instagram og Facebook? Da er det fint at det er mange andre spennende (Trump-fri!) saker å skrolle gjennom denne fredagen.

10 favoritter denne uken

  1. Domino’s appen oppfyller ikke kravene til universell utforming
  2. Datatilsynet varsler bot på 25 millioner mot amerikansk selskap
  3. Matta has developed a new consumer facing brand for the Football Association (FA)
  4. Genchi Genbutsu - broen mellom Lean og tjenestedesign!
  5. The US plans to test five digital currencies
  6. Big tech is only getting bigger
  7. Large-scale coral restoration project includes global monitoring platform
  8. 10 surprising things that rely on artificial intelligence
  9. Er du fan av 3D-printede saker og løping kan du glede deg til å teste den nye skoen til Adidas.
  10. Det har også skjedd mye på SoMe-fronten: Twitter lanserer Spaces (selskapets egen versjon av Clubhouse), mens Facebook tester Neighborhoods i Canada og fire amerikanske byer. TikTok introduserer lead generation og Snapchat annonserer at de vil lansere en markedsplass for kreatører senere denne måneden.

Fint og morsomt

God helg!


I tiden fremover vil Skvulp publiseres både på 3min.io og på noaignite.no.


Vil du ha Skvulp rett i innboksen? Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Tidligere Skvulp

Skvulp uke 16

Webby Awards, Amazons nye frisørsalong, Spotify fyller 15, sjekklister for design-systemer, et argument mot singulariteten, AI som forteller om tankene sine og trend- og meme-musikken Lo-fi hiphop. Her er ukens beste saker!

Skvulp uke 14

Kolonial.nos navnebytte, fallende Clubhouse-interesse, en designtrends anatomi, Norges beste og verste mobilbanker, dårlige råd til designere, Monocles manifest for digital anstendighet. Her er ukens beste saker!

Flere interessante saker fra NoA Ignite

Pallplass for HR-avdelingen i FINN jobb awards

Nå skal vi framsnakke noen av våre kollegaer som sjelden synes når vi snakker om gode caser, kunder vi vinner og våre flinke konsulenter. Vår HR-avdeling er baktroppen som sørger for at ting er på stell slik at bedriften vår fungerer så godt som den gjør.

Jaget etter å bli best: Ødelegger det motivasjonen?

Jeg har tenkt endel på dette i det siste: Hva vil det si å være best? Hva legger jeg egentlig i det når jeg sier: — Du er bare best!? Hva legger du i det når du forteller meg at jeg er det? Hvem sammenligner jeg med? Hva måler du det mot? Den designeren som mottar flest priser — er han best? Er det hun som tjener mest? Eller er det bare noe man sier for å være hyggelig?

Vil du vite hva jeg driver med som business designer, mamma?

Mamma, jeg gjør mer enn å lage apper!