You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Skvulp uke 16

Webby Awards, Amazons nye frisørsalong, Spotify fyller 15, sjekklister for design-systemer, et argument mot singulariteten, AI som forteller om tankene sine og trend- og meme-musikken Lo-fi hiphop. Her er ukens beste saker!

Denne uken har vi satt spesielt pris på Ben Evans tekst om det største, og tilsynelatende uløselige, problemet på Internet: Mobben. Menneskene som skaper smerte og utøver lovbrudd digitalt, og som gjerne finner sammen for å gjøre enda mer skade. Og han tenker høyt om hvordan man skal håndtere dem.

Innholdsmoderering er et yrke som sjelden figurerer høyt på “dette er utdannelsene for fremtiden”-listene til næringslivspressen, men Facebook alene har nå 30.000 moderatorer ansatt. Alle andre sosiale medier må moderere i samme skala, igjen for å holde tritt med mobben.

Evans tenker at løsningen kanskje ikke er flere moderatorer, men å endre selve modellen for sosiale medier. Internett kan sees på som en by, verdens største, tett befolkede by, og det vi sliter med nå er “by-problemer”, mener Evans. Vi har langt på vei (i mer velstående land, i det minste) løst virkelighetens by-problemer, så kanskje kan vi klare det også på Internet. Evans kommer ikke opp med svarene, men setter i gang noen interessante tankeprosesser.

10 favoritter denne uken

  1. An open-source checklist to help you plan, build and grow your design system + Nielsen Norman: Design systems 101
  2. To add is expected, to subtract is design + Less but better
  3. Stakeholder analysis for UX projects
  4. Comprehensive anatomy of all Design Thinking workshops
  5. Erik Mathiesen: — Språk er verdt sin vekt i ord
  6. Why computers won’t make themselves smarter. Et argument mot singulariteten.
  7. This AI makes beautiful videos from your images
  8. Study explores inner life of AI with robot that “thinks” out loud
  9. Norske nettsider bruker kontroversiell metode for nettsporing
  10. Spotify fyller 15 år

Fint og morsomt

God helg!


I tiden fremover vil Skvulp publiseres både på 3min.io og på noaignite.no.


Vil du ha Skvulp rett i innboksen? Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Tidligere Skvulp

Skvulp uke 14

Kolonial.nos navnebytte, fallende Clubhouse-interesse, en designtrends anatomi, Norges beste og verste mobilbanker, dårlige råd til designere, Monocles manifest for digital anstendighet. Her er ukens beste saker!

Skvulp uke 11

Bli en bedre designer med WOQE, alt du trenger å vite om NFT, faktorene som avgjør om design ser bra ut, endelig en ny nettleser, EU bruker 80 milliarder på digital transformasjon, Zoom Escaper og tech-logo-quiz. Her er ukens beste saker!

Tidligere bloggposter

Har universell utforming noe med demokrati å gjøre?

Ja. I hovedsak betyr demokrati at alle innbyggere deltar aktivt i viktige politiske beslutningsprosesser og alle har lik rett til å delta i samfunnet — og vi ser på ytringsfriheten som en av de viktigste verdiene i et demokrati.

7 tips til å lykkes med digital historiefortelling

Slik bryter du gjennom skrollemuren.

30 000 år med kattevideoer

En kveld for rundt 30 000 år siden hadde en huleboer en historie hun ville fortelle. Hun hadde nettopp sett nabolagets sabeltanntiger angripe en mammut. Så hun fant opp steinalderens svar på Drygolin, og på huleveggen malte hun det hun hadde sett.