You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Møt månedens team: SATS

6 av 20: Fra venstre: Lars Georg Teigen (kundeansvarlig rådgiver), Lars Kolsaker (teknologiansvarlig), Andreas Østereng (leveranseansvarlig), Emilie Berget (visuell designansvarlig), Fredrik Paasche (senior apputvikler), Morten Strand-Landbakk (senior systemutvikler)

SATS er et av de største kundeengasjementene i Making Waves. Teamet vårt jobber skikkelig tett med kunden, og det gir unike muligheter.

– I dette engasjementet jobber vi på to nivåer: Vi bygger en underliggende plattform og jobber med ulike tjenester på toppen av disse. For eksempel PT’enes bookingapp, der de har oversikt over kundene og timene sine. Eller SATS-appen, som brukes av hundretusenvis av SATS-medlemmer hver uke, sier Lars Georg Teigen.

– SATS har knyttet seg nærmere til oss enn tidligere. Det å jobbe så tett med en kunde er ganske unikt for oss i Making Waves, og gjør at kunden også er med på å drive prosesser selv. Kunden svarer veldig fort og vi kan ha effektive sprinter for å pushe ut ting på 2-3 uker. Jeg har ikke statistikk på det, men jeg føler vi er det mest effektive teamet i Making Waves, sier Andreas Østereng håpefullt.

Lars Georg legger til:

Det å ha en sånn tillit fra kunden er helt fantastisk, og handler nok mye om at vi er leveransedyktige og kunnskapsrike, og har passion inkludert i prisen.
Denne tilliten har også gjort at plattformen teamet har bygget er blitt en del av de forretningskritiske systemene i SATS.

– 80% av alle tjenestene SATS selger går gjennom våre kanaler og systemer, og etter hvert vil alt av salg gå igjennom disse, sier Lars Kolsaker.

Screenshot of the app that showcases a PT's calendar filled up with names of clients and meeting times
PT appen utviklet for SATS, med ny kunde markert med flagg.

Samtidig kan det også være en slitsom kunde å jobbe med - rent fysisk:

– Da vi lanserte Bootcamp betatestet vi med oss selv, så det ble en ganske aktiv periode for teamet, der vi var med på bootcamp hver fredag morgen før jobb i ukesvis, sier Fredrik Paasche.

– Jeg visste ikke at det skulle bli så tøft, men det ga i alle fall merkbare resultater!

– For å kunne håndtere alle de nye tjenestene vi utvikler har vi en Azure-rigg på flere titalls servere. Dette må til for å takle 10 millioner daglige requests fra både nye tjenester og en mer spillifisert treningsopplevelse. Dette er et enormt prosjekt for MW, og det en stor utfordring med tanke på skalering og drift - og veldig morsomt å jobbe med, sier Morten Strand-Langbakk.

3 screenshots of what the app looks like for a gym member
Medlemsappen utviklet for SATS med planlagte gruppetimer til venstre, din profil med dine timer og yoga challenge.

– Fremover skal vi jobbe med å videreutvikle konseptene Challenges og badges. Dette er ny funksjonalitet som gjør at du kan følge venner for å se deres treningsaktiviteter og, hvis du ønsker, vise følgerne dine hva du selv trener. Vi tror at dette er noe som kan motivere medlemmene til å trene mer og regelmessig, teste ut nye gruppetimer og generelt skape bedre treningsvaner. I tillegg kan man invitere vennegjengen på en liten intern konkurranse. Allerede er Yoga Challenge lansert, og den fikk god respons fra både brukerne og kunden, avslutter Emilie Berget.

Hver måned intervjuer vi et Making Waves-team, for å høre mer om engasjementet de jobber i og de mest interessante faglige utfordringene teamet møter på.