You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Nyttårs-skvulp

Mobiltrender for 2021, UX-quiz for 2020, europeiske tech-enhjørninger, FarmVilles siste høst og skreddersydde bokhyller til videomøtene dine. Her er de beste sakene fra starten av året!

Godt nytt år!

Siden sist har vi kost oss med Robin Rendles visuelle essay om nyhetsbrev vs. nettsider. Dere som leser Skvulp tenker kanskje “men er det en viktig forskjell, da?”, og da anbefaler jeg dere å scrolle gjennom teksten hans.

For nyhetsbrevene har fått en mye omtalt renessanse, og tjenester som Substack gjør det enklere enn noen sinne for vanlige skribenter å starte et nyhetsbrev man faktisk tjener penger på. En historieprofessor fra Boston, for eksempel, oppsummerer nyhetsbildet i USA hver dag, til 350.000 abonnenter.

Samtidig: Nyhetsbrevet er en frittstående liten pakke med tekst, som gjerne forsvinner for alltid når det er lest. En nettside kan gi en rikere, varig opplevelse. Men det har altså vist seg at det ikke er like lett å ta seg betalt for tekster på vanlige websider.

10 favoritter denne uken

  1. User-Experience quiz: 2020 UX year in review
  2. 10 mobile UX trends for 2021
  3. Three tenets of a strong remote culture
  4. Andreessen Horowitz: Social strikes back
  5. Capitalism excels at innovation but is failing at maintenance
  6. Ben Evans: European unicorns
  7. FarmVille, den første spillsuksessen på Facebook, er lagt ned. Ifølge spillutvikler Mark Pincus var FarmVille det første spillet som nyttegjorde seg av stordata.
  8. OpenAI’s DALL-E creates plausible images of literally anything you ask it to
  9. How Boston Dynamics taught its robots to dance
  10. Skvulp har tatt det opp før og minner om det nå: Skal du utvikle digitale produkter i dag må du forstå hvorfor TikTok er så ekstremt vellykket. Her fra New Your Times: This is why you heard about TikTok so much in 2020

Fint og morsomt

God helg!


PS! I tiden fremover vil Skvulp publiseres både på 3min.io og på makingwaves.com.


Vil du ha Skvulp rett i innboksen hver fredag? Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Tidligere Skvulp

Juleskvulp

Best of 2020-kåringer, alle trendene for 2021, det periodiske system for API-er, 5 ting som får folk til å bruke produktene dine, blurred vision simulation og intervju med QR-kodens far. Her er de beste sakene når det nærmer seg jul!

Skvulp uke 50

Global AI-indeks, hvorfor designsprinter feiler, uniformert UI, matlagings-robot, AR-shopping-tips, problematisk minimalisme og Roboclaus. Her er ukens beste saker!

Relaterte saker

7 tips til å lykkes med digital historiefortelling

Slik bryter du gjennom skrollemuren.

Online-trening gjør dørstokkmila er mye kortere

Et vagt minne om ubrukte aerobics-dvd-er fikk Marte Enger til å avskrive online-trening. Fram til nå.

Har universell utforming noe med demokrati å gjøre?

Ja. I hovedsak betyr demokrati at alle innbyggere deltar aktivt i viktige politiske beslutningsprosesser og alle har lik rett til å delta i samfunnet — og vi ser på ytringsfriheten som en av de viktigste verdiene i et demokrati.