You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Scienta og Agitec blir en del av NoA

Fra venstre: Kjell Nybråten, daglig leder Scienta, Kristine Bjørnstad, managing director NoA Ignite Norway, Carl Kristian Eriksen, fagansvarlig tech Agitec, Thomas Høgebøl, arbeidende styreleder og grunnlegger av NoA, Tobias Torrissen, konsulentsjef Scienta, Wenche Skavnes, fagansvarlig prosjektledelse Agitec, Trond Vidar Kjellén, Director of Technology NoA Ignite Norway
Stian Meuche, rådgiver Scienta.
Fra venstre: Kjell Nybråten, daglig leder Scienta, Kristine Bjørnstad, managing director NoA Ignite Norway, Carl Kristian Eriksen, fagansvarlig tech Agitec, Thomas Høgebøl, arbeidende styreleder og grunnlegger av NoA, Tobias Torrissen, konsulentsjef Scienta, Wenche Skavnes, fagansvarlig prosjektledelse Agitec, Trond Vidar Kjellén, Director of Technology NoA Ignite Norway Stian Meuche, rådgiver Scienta.

NoA styrker fokuset på tung teknologikompetanse gjennom oppkjøp av to av Norges mest erfarne teknologimiljøer. Scienta og Agitec består av totalt 60 personer, og selskapene samarbeider allerede tett med NoA på flere kunder.

Med Scienta får NoA et av Norges fremste tech-miljøer med på laget, med høy kompetanse og senioritet på Java, arkitektur og rådgiving. Scienta er anerkjente både i Norge og internasjonalt. Agitec leverer kryssfunksjonell IT-kompetanse og består av svært erfarne systemutviklere og prosjektledere.

– Vi er stolte over at begge miljøene ser på NoA som den perfekte partner for videre vekst og utvikling, sier Thomas Høgebøl, arbeidende styreleder og grunnlegger av NoA.

– Sammen blir vi nå også Norges sterkeste miljø for verdiskapning for våre kunder gjennom teknologiutvikling.

Scienta og Agitec vil fortsette i sin nåværende form og knyttes tett til NoA Ignites kunder i offentlig og privat sektor. På samme måte vil nå Scienta og Agitec dra nytte av NoA Ignites kompetanse innen digital tjenesteutvikling, tjenesteplattformer, Customer Data Platforms og integrasjoner.

– Vi kjenner godt til Scienta og Agitec allerede og samarbeider tett med de hos både Skatteetaten og NAV. Med vår samlede kompetanse står vi i en særstilling til å hjelpe kunder med digitalisering av hele kundereisen, uavhengig av teknologiplattform. Jeg er veldig glad for at de ønsker å bli en del av NoA-familien, sier Kristine Bjørnstad, leder av NoA Ignite.

– For å levere enda bedre løsninger for kundene våre må vi koble data fra kundenes kjernesystemer med brukernære tjenester, tjenester NoA Ignite er spesialister på. Vi mener at neste generasjons tjenester ikke skal begrenses av dagens systemporteføljer, men aktivt benyttes til verdiøkning og smarthet for brukerne der ute. Med Scienta og Agitec på laget tar vi store steg på vegne av våre kunder for å nå dette målet, sier Trond Vidar Storhaug Kjellén, Technology Director i NoA Ignite.

Scienta og Agitec har solide kundeporteføljer innenfor både offentlig og privat sektor med kunder som Skatteetaten, TietoEvry, Telenor, Posten og NAV.

– Vår teknologiske kompetanse gir våre kunder konkurransefortrinn. I NoA-familien får vi tilgang til kompletterende kompetanse, som vil gjøre oss i stand til å forstå kundene våre enda bedre og gi dem gode råd og løsninger gjennom hele kundereisen. Vi vil kunne bidra til å forsterke våre kunders konkurransefortrinn ytterligere og differensiere både dem og oss fra resten av markedet, sier Kjell Nybråten, daglig leder i Scienta.

Med dette planlegger NoA å ta en enda større bit av markedet for digitale tjenester, som ifølge McKinsey Strategy Report 2020 (referer til Gartner Enterprise IT Spend report 2019) estimeres til 60 milliarder kroner bare i Norden.

NoA Ignite har i flere år jobbet med industrielle kunder i det grønne skiftet og har etablert hybride kundereiser ettersom industrien er svært kompleks og har andre beslutningsstrukturer enn i andre markeder.

– Industrien har i stor grad bygget sine tjenester på Java og Open Source-produkter, og med Scienta og Agitec på laget så har vi nå styrken til å realisere flere av de tjenestene vi designer på vegne av våre kunder. Som et selskap som allerede rommer 250 utviklere og arkitekter på .NET og frontend-teknologier, så er Scienta og Agitec et kjærkomment faglig tilskudd i familien med sin dype Java-, rådgiving- og arkitekturkompetanse, fortsetter Trond Vidar Storhaug Kjellén.

Partene vil ikke kommentere pris for transaksjonen, men informerer om at oppgjøret består av et kontantoppgjør samt en andel NoA-aksjer.

Ønsker du å jobbe i NoA Ignite? Se ledige stillinger her.

Ledige stillinger

Om Scienta

Scienta er et ledende IT-konsulentselskap, som skaper varig forbedring i kundens evne til utvikling av digitale tjenester. De leverer:

  • Ekspertise og utviklingskapasitet i alle faser av kundestyrte IT-prosjekter.
  • Rescue Team, selskapet blir ofte hentet inn der andre leverandører ikke lenger strekker til, for å redde prosjekt i tett samarbeid med kundens organisasjon.
  • High Performing Teams, selskapet etablerer høyeffektive agile team og videreutvikler kundens ansatte og organisasjon.
  • Kvalitetssikring av store digitaliseringsprosjekter, samt rådgiving underveis i alle prosjektets faser.

Selskapet er en attraktiv arbeidsgiver som tiltrekker seg Software-arkitekter og -utviklere med høy kompetanse og faglig integritet. Selskapet omsetter for ca. 150 MNOK.

Om Agitec

Agitec er et senior IT-konsulentselskap, som leverer kryssfunksjonell IT-kompetanse og løser kompliserte problemstillinger for sine kunder. De leverer:

  • Senior prosjektledelse til kundestyrte prosjekter.
  • Ekspertise og utviklingskapasitet innen IT-arkitektur og software-utvikling.
  • IT-rådgiving og produkteierskap.

Agitec tiltrekker seg erfarne Software-arkitekter og -utviklere med høy kompetanse og faglig integritet. Selskapet omsetter for ca. 40 MNOK.

Flere saker fra NoA Ignite

Trumf får ny identitet og lanserer nye tjenester

Langt fra et analogt plastkort i lommeboka: Med hjelp fra Bold og NoA Ignite lanserer Trumf en ny merkevare samt tjenester som lar medlemmer ta flere aktive valg for miljøet og egen helse.

5 feilaktige påstander om søk

Det er vanskelig å forestille seg en verden uten Google-søk eller produktsøk i nettbutikker. Vi skriver inn søkeord og forventer å finne det vi leter etter, uten å tenke så mye over det som skjer. Det er først når vi møter på et søk som ikke fungerer som forventet at vi skjønner hvor bortskjemt vi er med velfungerende søkeløsninger.

Skvulp uke 42

Roboten Xavier hjelper politiet i Singapore, Microsoft gjør produktene sine enklere å fikse, og en stor rapport om årets tech-trender er klar. Her er ukas beste saker!

Workation som ansattgode

Erfaringene vi har gjort med hjemmekontor, gjør at vi er positive til en mer fleksibel hverdag post-corona. Men det handler ikke bare om å velge mellom å sitte på kontoret eller ved kjøkkenbordet. Nå kan våre ansatte også ta bortekontor og nyte workation!