You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Online-trening gjør dørstokkmila er mye kortere

Et vagt minne om ubrukte aerobics-dvd-er fikk Marte Enger til å avskrive online-trening. Fram til nå.

Marte Enger er Senior Content Editor i Making Waves og fram til hennes tredje barn ble født for fem år siden trente hun relativt aktivt. – Jeg løp til jobb, var jevnlig på SATS og deltok i løp, forteller Marte. Tre barn med ulike behov og etterhvert mye kjøring til barnas treninger, satt etterhvert en stopper for Martes egen trening.

Det er aldri for sent å begynne igjen

I februar i år fant jeg ut at nok er nok og dro på SATS der jeg registrerte at det var over tre (!) år siden forrige besøk, ler Marte. – Det satte i gang noe og de neste ukene fikk jeg organisert ettermiddagene slik at det ble tid til trening. Da alt stengte ned etter få uker, kjente jeg virkelig effekten av det fysiske og psykiske overskuddet trening gir og ble lett desperat over utsiktene til kollaps på dette området også. Klok av skade over hvor langt et treningsopphold kan strekke seg, ga Marte SATS´ online-tilbud en sjanse.
– Det løste jo veldig mye. Jeg var ganske skeptisk siden jeg aldri har hatt tålmodighet til å trene foran dvd-er eller gjennomføre egentrening på ferie. Men fra å være en erstatning har det faktisk revolusjonert treningshverdagen hennes. – Online-timene er lett tilgjengelige og det krever lite planlegging å delta. I tillegg føler jeg på et selvpålagt press på å gjennomføre når jeg først har logget meg på. Akkurat nå er snittet mitt på 7 økter i uken, sier Marte.

Skjermbilde av Martes treningslogg.
Motivasjonen for å trene stiger i takt med snittet som lyser mot deg når du åpner SATS-appen!

Korte økter fungerer bra

Som mange andre synes Marte det er en fordel med kortere sekvenser på 30-45 minutter som er lett å sette av tid til. Gjennomførte økter registreres og statistikken bidrar til å holde motivasjonen oppe. – Jeg hadde aldri prøvd yoga, men SATS sin 20 dagers yoga-challenge på 10 minutter daglig der man lærer grunnleggende øvelser som “solhilsen” og “treet” gjorde meg nysgjerrig på mer. Nå gleder jeg meg til å komme tilbake på senteret, men kommer helt klart til å supplere med online-trening.

– Martes historie er ganske representativ og veksten i digital trening eksploderte over natta da sentrene stengte, forteller Hans Olav Hellem, HR-direktør i Making Waves. – Mange av våre ansatte er vant til å trene relativt aktivt og vi tilrettelegger gjennom subsidiert medlemskap hos vår kunde SATS samt egen bootcamp og yoga. De siste ukenes unntakstilstand på alle plan gjorde ikke behovet mindre og vi fulgte opp med en egen streamet crosstraining time med SATS som våre folk kan logge seg på fra hjemmekontoret.

Online crosstraining for våre ansatte.
Skjermbilde av crosstraining online for våre ansatte!

Les mer om hvordan Making Waves jobber med SATS

Flere interessante saker fra NoA Ignite

Har universell utforming noe med demokrati å gjøre?

Ja. I hovedsak betyr demokrati at alle innbyggere deltar aktivt i viktige politiske beslutningsprosesser og alle har lik rett til å delta i samfunnet — og vi ser på ytringsfriheten som en av de viktigste verdiene i et demokrati.

Miljøvennlig koding

Utviklere kan faktisk bidra til å redde klimaet.