You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Workation som ansattgode

Bildet viser en person på fjelltur i Nord-Norge. Foto: Kjersti Vangerud
Foto: Kjersti Vangerud

Erfaringene vi har gjort med hjemmekontor, gjør at vi er positive til en mer fleksibel hverdag post-corona. Men det handler ikke bare om å velge mellom å sitte på kontoret eller ved kjøkkenbordet. Nå kan våre ansatte også ta bortekontor og nyte workation!

Konseptet er ikke så nytt, men workation har fått mye omtale i medier det siste året. Hvorfor? Jo, fordi alle har erfart at man ikke må være fysisk til stede på arbeidsplassen for å få jobben gjort. Vi som har hjernen og PC/Mac som viktigste verktøy, kan enkelt pakke med oss arbeidsoppgavene i kofferten og jobbe fra hytta, feriehuset i Spania eller en levende storby – så lenge vi har tilgang til internett.

Vi har derfor introdusert workation som en gode i NoA Ignite, og tror dette vil gjøre det enklere for våre ansatte å skape en god balanse mellom jobb og fritid.

– Workation et godt tilbud for de som ønsker litt variasjon og som vil kombinere jobb med et opphold et annet sted i inn- eller utland. Det kan også brukes av de som ønsker å reise tilbake til familie for en kortere eller lengre periode sier Hans Olav Hellem, HR-direktør i NoA Ignite.

Det handler om å oppleve noe nytt

De som liker å gå i fjella kan ha bortekontor fra for eksempel Nord-Norge, mens de som har familie eller venner i utlandet kan tilbringe mer tid der – uten å bruke opp alle fridagene sine på én og samme reise. Noen ganger må man også bare rive seg løs fra faste rutiner, og da er det fint å ha muligheten til å jobbe fra et sted som gir inspirasjon – uansett hva det måtte være.

Mange av våre ansatte har begynt å planlegge sine workations, mens andre allerede har tatt med jobben på reise. Vår økonomiansvarlig har jobbet fra feriehuset i Nord-Norge, mens en av våre backend-utviklere har hatt et lengre opphold i Canada. Tre ansatte har benyttet anledningen til å besøke familiene sine i Romania, Nepal og India. Vår australske bærekraftsrådgiver ville se mer av Norge og satt kursen mot Senja.

Her er deres topp 5 tips for en vellykket workation:

  1. Tenk over hvor du skal bo og sørg for at stedet har alle fasilitetene du trenger, inkludert et passende sted for Teams-møter. Vi anbefaler å sjekke ut coworking-ordninger eller leie leilighet fremfor å jobbe fra en liten pult på et «bed and breakfast».
  2. Workation handler om å ta med seg arbeidsoppgavene på reise. Ikke tenk på det som en ferie, da blir det ekstra vanskelig å konsentrere seg om jobb.
  3. Sett klare arbeidstider for deg selv og logg av når arbeidsdagen er over. Hensikten med workation er jo å oppleve noe annet.
  4. Når man jobber i team er åpen og god kommunikasjon viktig – spesielt hvis samarbeidet går på tvers av tidssoner. Og har du veldig mange møter, bør du holde deg i noenlunde samme tidssone.
  5. Selve reisen kan være både tidkrevende og stressende. Det er derfor lurt å planlegge reisen slik at du får litt tid til å lande mentalt før workation-hverdagen begynner.

Fakta om vår workation-ordning:

• Alle ansatte kan søke om workation.
• Vi prøver å imøtekomme alle ønsker så lenge det ikke kolliderer med prosjektarbeid og planlagte leveranser.
• Lengden kan variere fra 1 uke til 3 måneder.
• Den ansatte må være tilgjengelig innenfor kjernetiden som er 09.00-15.00, samtidig som de må ha tilgang til internett og et egnet arbeidssted.
• Vi har et romslig mobilabonnement som dekker normal bruk, men den ansatte må dekke eventuelle merkostnader ut over dette.
• Den ansatte er dekket av reiseforsikring som om dette var en tjenestereise.

Flere saker fra NoA Ignite

Studenter får jobbe med regjeringen og SiO

Årets sommerstudenter er på plass, og de skal jobbe med Departementenes Sikkerhets- og Serviceorganisasjon (DSS) og Studentsamskipnaden i Oslo (SiO).

NoA Ignite styrker designavdelingen

Vi har nå fått på plass Hans Christian Øren som Head of Creativity & Engagement og Julie Sand Fuglum som Senior Business Designer & Sustainability Advisor. Aurora Brunvoll og Selvi Olgac er selskapets nyeste UX-designere.