You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Teamintervju: Meny

Fra venstre: Hans Christian Larsen, Iselin Kanstad, Joacim Bergh, Cecilie Hårvik, Julie Lorch-Falch Chrissafopoulos, Martin Wedvich og Lars Georg Teigen.

Vi møter månedens team i Meny-butikken i Bogstadveien, og får høre om Norgesgruppens digitale tjenesteplattform, kundeinnsikt og fordelene med hybridapper.

– Den siste tiden har vi jobbet mest med netthandel, noe som har blitt en stor suksess og resultert i solid vekst for Meny, sier kundedirektør Lars Georg Teigen.

Alt er butikk

Making Waves har fått med seg Meny på å tenke annerledes: butikk, nettside og app skal ikke lenger oppleves som tre separate tjenester.

– Meny er butikk, uansett hvordan man velger å handle, forklarer designansvarlig Julie Erika Lorch-Falch Chrissafopoulos.

Teamet ønsker å gjøre det digitale til en naturlig del av handleopplevelsen. De ulike flatene skal være gode verktøy og kilder til inspirasjon for Menys kunder – uansett hvordan de velger å handle.

Gi folk bedre tid

Tidsklemma er noe vi alle har kjent på. Meny vet godt at folk ønsker å bruke minst mulig tid på å handle og mer tid på å lage god mat med venner og familie. For å gjøre det enklere og raskere å handle, har Meny implementert en algoritme som lærer seg vanene våre.

– Algoritmen gjør at vi kan foreslå varer som du sannsynligvis skal kjøpe—omtrent som om vi setter opp butikken og plasserer varene rundt hver enkelt kunde, forteller Joacim Bergh, en av utviklerne på teamet.

 Screenshots of the Meny-app, shown on an iphone.
Noen av skissene til hvordan oppsrkiftsfunksjonen i Meny-appen kan se ut.

En felles digital tjenesteplattform øker innovasjonstakten

Tjenestene Making Waves utvikler for Meny bygger på et større prosjekt med Norgesgruppens digitale tjenesteplattform, som vi har jobbet med i åtte år.

– Denne digitale tjenesteplattformen er en kritisk suksessfaktor for at Meny-teamet klarer å jobbe så kjapt og effektivt på kundefronten, ifølge Teigen.

– Siden plattformen tar seg av den underliggende logikken og integrasjoner ned mot Norgesgruppens kjernesystemer, kan Meny legge alt kruttet i kundefronten, supplerer teknisk ansvarlig Hans Christian Larsen.

Mobilappen er laget som en hybridløsning: Den samme webappen kjører på desktop, mobil web og i native-appen.

– Et godt eksempel er bestilling og betaling. Løsningen er den samme på de forskjellige enhetene, men med små tilpasninger føles de likevel skreddersydde for den aktuelle enheten, forteller utvikler Martin Wedvich.

Koden til fornøyde kunder

I jakten på den perfekte løsning dukker det naturligvis opp noen utfordringer på veien.

– Når man skal designe tjenester for en sluttbruker er det viktig å vite både hva de trenger og hva de vil ha, sier Chrissafopoulos.

Teamet har derfor jobbet mye med brukertesting og datadrevet innsikt, noe som blant annet har ført til testing av nye måter å vise oppskrifter.

– Oppskrifter brukes forskjellig gjennom kundereisen, og tjenesten til Meny må derfor passe de ulike stadiene, forklarer interaksjonsdesigner Iselin Kanstad.

 ALT TEXT (for inversiell utforming)
Viktig å undersøke og teste hva som er viktig for målgruppen den nye Meny-appen retter seg mot.

Hver måned intervjuer vi et Making Waves-team, for å høre mer om engasjementet de jobber i og de mest interessante faglige utfordringene teamet møter på.